Viaţa de student, aşa cum o meriţi!

Descoperă eWalmark cel mai simplu magazin de la Walmark

Partea frumoasă a vieţii de student se conturează în afara amfiteatrului, alături de prieteni şi colegi, undeva între semestre sau în timpul vacanţei. Şi e cu adevărat frumoasă numai dacă îţi treci examenele cu bine.

Tinereţea este poate cel mai preţios lucru pe care îl primim de la viaţă, iar darurile atât de importante se cer gustate din plin. Să fii student şi să te bucuri de studenţie este nu doar un lucru dezirabil, un privilegiu ci, mai mult decât orice, o şansă ce nu trebuie ratată. Sunt anii în care ai toată libertatea şi maturitatea care îţi lipsea în liceu şi eşti înconjurat de oamenii care ţi-au lipsit chiar fără să ştii. Colegii de facultate îţi sunt mai apropiaţi decât te aşteptai, îţi seamănă cumva pentru că, în fond, şi colegii tăi au ales aceeaşi facultate ca şi tine. Ai şansa să trăieşti alături de ei farmecul dulce al vieţii de student, şi tot alături de ei sorbi şi din amarul sesiunii de examene…

Faptul că nimic nu se obţine fără muncă este mai mult decât un principiu al echităţii, este o adevărată lecţie de viaţă. Tot ce e bun se câştigă prin muncă şi e normal să fie aşa, dar cine are chef de plătit preţul? O faci numai de nevoie, iar dacă ar fi o cale mai uşoară şi mai eficientă, ai alege-o oricând.

Preţul pe care îl plăteşti pentru frumuseţea anilor de studenţie sunt sesiunile. Acele perioade triste, despre care există atâtea bancuri, sesiunile acelea cu nopţi nedormite, cu ochii încercănaţi şi cu sticle de cola care îţi slăbesc ficatul, cu zile in şir de epuizare fizică şi psihică. Teancuri de cursuri şi de cărţi care se cer parcurse, conspectate, rezumate, asimilate, sintetizate şi apoi redate din memorie. Ca să nu mai vorbim de teama de o notă mică.

De cealaltă parte, vacanţa! Ai partea ta de relaxare, de distracţie şi de aventuri pe care le plănuieşti de ceva vreme, şi bine ar fi să nu-ţi strice planurile nişte nesuferite de restanţe. Nici o viaţă de student nu poate să fie reuşită dacă grijile pentru examene îţi stau ca un ghimpe în coaste. Vrei să dai tot ce ai mai bun atunci când e nevoie ca să te poţi bucura de timpul tău liber, însă învăţatul are ritmul său. Capacitatea de a asimila informaţii e un subiect ce merită tratat cu toată seriozitatea, iar urarea „Spor la învăţat!“ ascunde, de fapt, un mare adevăr. Atunci când înveţi, trebuie să fii plin de energie, atent şi concentrat.

Degeaba te forţezi să înveţi totul într-o seară, pentru că randamentul nu e ceva ce se poate obţine numai cu voinţă. Ajutorul de care ai nevoie nu ţi-l dau cele trei cafele tari şi o pastilă pentru dureri de cap. Odată ajuns la saturaţie şi epuizare, vei fi subiectul unor vorbe populare, precum „Gâsca prin apă“ şi „Intră pe o ureche şi iese pe alta“.

E foarte important să înveţi calm, relaxat şi eficient, fără sacrificii inutile. Iar pentru asta poţi oricând să apelezi la un aliat puternic al memoriei, pentru ca examenele să nu te mai sperie, nopţile să-ţi rămână doar pentru odihnă, iar vacanţele să-ţi fie senine. Încearcă şi vei vedea: vei învăţa mai repede, vei reţine mai bine.

Inapoi la articole

Sfatul specialistului
Gama memoplus
 
 
MemoPlus -

Comenzi și sfaturi la 0800 800 279 (apel gratuit)
sau 021 211 2134 (tarif normal)