Sesiune? Nici o grijă!

Descoperă magazinul Walmark

Facultatea reprezintă, înainte de toate, un test de maturitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne lăsăm copiii singuri în faţa grijilor şi nici că învăţatul pentru sesiunea de iarnă trebuie să-i închidă în bibliotecă şi de Sărbători.

Tinerii studenţi, mai ales cei care se află în faţa primei sesiuni, au nevoie de tot sprijinul parinţilor, iar sfaturile noastre vă vor ajuta să petreceţi alături de ei momente fericite şi lipsite de stres, iar în final să vă bucuraţi împreună de rezultate.

Ca părinte, încerci să faci totul pentru copilul tău, de când se naşte şi până târziu. Desigur, nu poţi învăţa în locul lui, dar poţi încerca să-i creezi condiţiile de care are nevoie şi să-i acorzi întreg suportul tău. Iată câteva sfaturi care credem că îţi pot fi de folos.

O mână de ajutor

Camera în care învaţă studentul trebuie să fie aerisită, luminoasă şi linistită. Dacă acesta nu ştie de unde să înceapă, stabiliţi împreună priorităţi şi încurajaţi-l să se ţină de termenele limită, pentru ca la final să nu ajungă să aibă senzaţia că toate proiectele de şcoală sunt mari şi inutile. Puteţi să încercaţi să cumpăraţi sisteme specializate de organizare a materialelor, iar categorisirea va ajuta proaspătul student nu numai să se concentreze mai bine, ci şi să vadă că, de fapt, nici nu are atât de multe de făcut. Totul pare mai uşor când eşti organizat, nu-i aşa?

Eliminaţi stresul!

Lucrurile care îi distrag cel mai adesea atenţia sunt, de obicei, cele mai familiare: telefoanele, e-mail-ul, televizorul, gălăgia din casă. Totuşi, cei mai mulţi studenţi nu mai sunt obişnuiţi să meargă în biblioteci şi la sălile de lectură din facultate, aşa încât rămâne tot responsabilitatea părinţilor să îi încurajeze să îşi caute locuri potrivite pentru învăţat. Uneori, dorinţa de a fi ca ceilalţi este cel mai bun stimulent pentru un tânăr, care poate avea mai mult spor înconjurat de oameni de vârsta lui adânciţi în lectură.

Un psihic bun este cel mai important factor al succesului, iar încrederea în sine se capătă acasă, unde trebuie încurajat şi învăţat să nu renunţe uşor când întâlneşte un obstacol. În plus, încrederea pe care i-o acordaţi se va reflecta tot în credinţa lui în reuşită. Sfat practic: creaţi momente de „visat cu ochii deschişi”, în care încurajaţi imaginaţia copilului să fabrice, în cele mai mici detalii, o imagine a momentului în care el atinge un ţel important. Reamintiţi-i că nimic nu este imposibil şi că ştiţi că el va putea să-şi îndeplinească obiectivele. Fiţi mereu alături de el.

O dietă diversificată

Dieta echilibrată joacă şi ea un rol major în succesul unui tânăr student, cu toate că stresul examenelor îl poate face să o neglijeze. Asiguraţi-vă că orarul meselor este respectat şi că hrana este diversificată, incluzând mai ales legume şi fructe proaspete.

MemoPlus – prietenul de nădejde al studenţilor

Capacitatea de învăţare a copilului poate fi susţinută prin administrarea unor suplimente alimentare special concepute pentru îmbunătăţirea concentrării şi memorarii. În loc de cafea, ciocolată, cola sau alte astfel de stimulente, îi puteţi oferi tânărului student MemoPlus.

Studenţii din anii mai mari ştiu desigur că MemoPlus este prietenul lor de nădejde. Extractele din plante şi vitamina B6 contribuie, împreună cu magneziul, la o învăţare mai eficientă. Studentul poate începe astfel sesiunea zâmbind. Pentru că MemoPlus îl va ajuta să termine ce are de învăţat într-un timp mult mai scurt, susţinând creşterea concentrării şi a puterii de memorare.

Inapoi la articole

Sfatul specialistului
Gama memoplus
 
 
MemoPlus -

Comenzi și sfaturi la 0800 800 279 (apel gratuit)
sau 021 211 2134 (tarif normal)