Întâmplări din sesiune cu Alina şi Mihai

Descoperă magazinul Walmark

Am rugat câţiva studenţi să ne împărtăşească gândurile lor despre examene, memorie şi efort intelectual.

Mihai: „Îmi place să fiu activ, să trăiesc şi să am timp pentru orice îmi propun! Nu vreau să fiu constrans de examene, să renunţ la lucrurile care într-adevăr mă motivează, precum întâlnirile cu prietenii. Nu pierd zile şi nopţi învăţând încontinuu. Secretul meu este acela de a învăţa puţin, dar intens; restul e pentru ceea ce îmi place cu adevărat să fac“.

Mihai este student la Politehnica. De luni până luni, frecventează cluburile de şah, gaming, programare, bowling şi lasertag din campus. Serile şi le petrece cu prietenii, week-end-urile se duce acasă, unde are parte de mâncarea bună făcută de mama. Cu două săptămâni înainte de a începe sesiunea, ia MemoPlus şi adaugă la programul său superîncărcat câte două ore pe zi în care citeşte pentru teste sau învaţă pentru viitoarele examene. În sesiune, lucrurile decurg normal, fără stres sau panici inutile. Mihai este încrezător şi relaxat fiindcă are un aliat puternic în înţelegerea şi memorarea rapida a noţiunilor – MemoPlus. Restul timpului îl păstrează pentru ceea ce îi place. La ce bun să renunţi la toate lucrurile frumoase şi să faci din sesiune un stres?

Haideţi să o cunoaştem şi pe Alina.

Alina spune: „Iubesc libertatea! Sunt atrasa de o mulţime de lucruri pe care le descopar zilnic. Nu am timp pentru tocit. Sunt logică şi-mi învăţ cursurile, iar acest lucru îmi ia foarte puţin timp. Folosesc MemoPlus pentru aceasta. Uneori răsfoiesc şi site-ul lor, StudentIQ.ro. Am descoperit ştiri despre organizaţiile studenţeşti care mă interesează, evenimente şi workshop-uri de studenţie. Culmea este că citează şi prezinta blogeri studenţi. V-am spus că sunt o blogeriţă înfocată?“

Alina este pasionată şi de make-up. Până acum a machiat întreg căminul, a făcut un curs de machiaj şi şi-a propus să-şi deschidă o şcoală de machiaj. Îi plac mult culorile şi vopseaua în general. Zilele Alinei se împart între pictură şi machiaj – de fapt, zilele Alinei sunt culoare. Apoi, serile sunt petrecute în lungi plimbări şi discuţii cu prietenul ei, Andrei, iar în rest, citeşte.

Tot pe StudentIQ.ro a găsit şi Bookmarks, un proiect care o fascinează. Pentru ea, Bookmarks este o adevărată sursă de inspiraţie. Aici a găsit câtiva oameni fascinanţi care i-au trezit atenţia cu o serie de cărţi despre care nu a auzit niciodată.

Pentru Alina examenele nu sunt o problemă. Şi ea foloseşte cu încredere MemoPlus şi are succes, având timp şi pentru sine, şi pentru pasiunile care o definesc.


Recomandarea Dr. Walmark pentru creşterea capacităţii de efort intelectual:

• Două linguriţe de pudră de cacao sunt recomandate pentru detensionarea celulelor nervoase şi protejarea acestora împotriva colapsurilor de la nivelul creierului.

• Consumul de fructe oleaginoase ca migdalele şi nucile reduce colesterolul, având un aport bogat de omega 3 şi acizi graşi care menţin şi întreţin scoarţa cerebrală.

• Încercaţi să învăţaţi într-un spaţiu aerisit şi bine oxigenat.

• Faceţi pauze în locuri cu aer curat deoarece oxigenul este foarte important pentru activitatea celulelor nervoase.

• Exerciţiile de memorie, somnul adecvat şi dieta bogată în fructe şi legume proaspete (ce conţin cantităţi suficiente de fier, potasiu, vitamine sau glucoză) sunt esenţiale pentru o memorie bună.

Inapoi la articole

Sfatul specialistului
Gama memoplus
 
 
MemoPlus -

Comenzi și sfaturi la 0800 800 279 (apel gratuit)
sau 021 211 2134 (tarif normal)